Hogyan működik?

Hogyan működik?  www.TanarKell.hu Ha az Ön számítógépe alkalmas a Skype használatára, és rendelkezik szélessávú internettel, gond nélkül futni fog rajta a TanárKell.hu oktatási rendszere is.

 

 

 

Milyen számítógépre van szükség?

 

  • Hardver: Legalább Pentium4, 2,5 GHz processzor, 1 GB memória, fülhallgató, mikrofon, webkamera.
  • Szoftver: internetes böngésző. Mi  a Chrome-ot , az Internet Explorert, vagy a Mozilla Firefoxot ajánljuk.
  • Nincs szükség semmilyen program installálására, rendszerünk böngészőablakban fut, így Ön olyan géppel is részt vehet a live-online órán, ahol nem rendszergazda.
  • Internet: szélessávú -legalább egy megabites fel és le irányban. Az internet elérés lehet mobil is. Kattintson az alábbi ablakban a szerverünkkel való kapcsolat sebességének ellenőrzésére!
Sebességteszt

 

 

Hogyan működik?

1.   A kurzus, vagy az óra befizetése után az e-mailban kapott meghívó linkjére kattintva Ön közvetlen a megvásárolt óra kommunikációs felületére jut. Az esetek többségében egyszer használható meghívót küldünk, ezért kérjük, hogy csak az aktuális időpontban kattintson a linkre!

Az új ablakban megnyíló képernyőn meg kell várni, míg néhány másodperc alatt végigfut a betöltés.

 

Tanarkell.hu belépés



2.   A webkamera és a mikrofon lenyíló menüjéből ki kell választani a használni kívánt eszközöket. A helyes működés ellenőrzésére a "Start recording" alkalmazásával van lehetőség, ekkor rövid felvétel készül, mellyel kipróbálhatók a helyes beállítások.

Lehetőség van e lépés kihagyására a továbbiakban a "Don't show this test anymore" mező kipipálásával.

Ha minden rendben lezajlott: "Start Conference"

Tanárkell.hu belépés online órára



3.   A tanóra felületére érve kiválasztható, hogy a felhasználó mit kíván megosztani: csak hangot, csak képet, vagy mindkettőt. Mi ez utóbbit javasoljuk a megfelelő kommunikáció érdekében.

Ebben a párbeszéd ablakban van még lehetőség módosítani a lenyíló menükben a webkamera és a mikrofon forrásának beállításán, ha szükséges.

A "Do not ask again" kipipálásával a továbbiakban ezekre nem kérdez rá a rendszer.

A "Rendben" gombra kattintva léphetünk tovább.

Tanárkell.hu belépés online órára

 

4.   Az órára való belépés előtt rendszerünk mégegyszer megerősítést kér, a már kiválasztott webkamerához és mikrofonhoz való hozzáférésre. Ha engedélyezi: "Allow".

Ekkor a képernyő baloldalán már látszik, kik vannak jelen rajtunk kívül az órán. Előfordulhat, hogy az egyes felhasználók  webkamera képei egymáson helyezkednek el, ezek helyzete egyszerű egér kattintással és húzással beállítható.

Tanárkell.hu belépés online órára

 

  • A számítógépek általában az alapbeállításokkal tudnak kapcsolódni. Ha esetleg valamely funkció nem működik jól, ezen az oldalunkon talál megoldást.
    Ha nem szűnne meg a hiba, rendszergazdánk a TeamViewer távoli elérése segítésgével megpróbálja kiküszöbölni a problémát.
    Ehhez a programot innen kell letölteni. Elindítás után válassza  a "csak futtatás" opciót és hívjon bennünket a +36 70 3159963-as számunkon!

 

5.   Ha az oktató még nincs belépve, erre figyelmeztet a rendszer. A hallgató ettől függetlenül bejelentkezhet az órára, a tanár, illetve a csoporttársai automatikusan megjelennek, amint belépnek.