Klucsik Edit

Klucsik Edit - www.TanarKell.hu - online oktatás

Televíziós újságíró

Oktatott tárgy: Média-műhelykurzus

Dr. Kövérné Klucsik Edit az egyetem elvégzése után négy évig  politikaelméletet és XX. századi magyar történelmet oktatott a főiskolán, tanársegédként.

1993-tól kezdődött televíziós karrierje: a Magyar Televízió Szegedi Körzeti Stúdiójánál szerkesztő- riporterként dolgozott. 2000-ben rovatvezető, ő szerkeszti a regionális hiradót, a Sziesztát, a Délszigetet és a regionális eredményeket bemutató Tudományos Magazint. Ezekben az években több szociográfiai ihletésű dokumentumfilmet is készít.

2001-2002-ben a Duna Televízió regionális tudósítója, majd a Városi Televízió Szegedhez igazol. Itt a Szegedi Hírek, a Körút című közéleti magazin, a Nagyító című, Szeged tudományos életét bemutató és a Szemeszter című, a Szegedi Tudományegyetem életével foglalkozó magazinok felelős szerkesztője.Emellett rovatvezetőként is részt vesz a VTV Szeged irányításában, a megazinok tartoznak hozzá.

Az utánpótlás oktatásában 2003-tól kapcsolódott be, évek óta a SZTE BTK Kommunkáció- és Médiatudományi Tanszék televíziós szakirány vezetője. Mediatizált kommunkációt, hírszerkesztést, és tudósítást oktat, valamint elektronikus sajtó gyakorlatot tart.