Képi kommunikáció, sajtófotó kurzus

Sajtófotó kurzus - www.tanarkell.huFéléves képi kommunikáció, sajtófotó kurzusunkat azoknak ajánljuk, akik az alapokkal már tisztában vannak, és magasabb szinten érdekel a fotózás, szeretnének sajtófotósként dolgozni.
Németh György, az online szeminárium vezetője a Magyar Távirati Iroda fotósaként dolgozott évtizedeken át, számtalan sajtófotó díj tulajdonosa, de munkáit más kiállításokon is elismerik. Online kurzusunk tematikája megfelel a SZTE Kommunikációs tanszéke,  és a főiskolai kar  felnőttoktatási intézménye hasonló szemináriumainak.

A kurzus közösen egyeztetett időpontban kezdődik és 12 héten át tart, hetente kétszer másfél órában. Az önköltséges tanfolyam ára 79.000 Forint (áfás ár). A félév végén a Tanárkell Kft. nem OKJ-s bizonyítványt állít ki, melyet minden oktató aláírásával hitelesít.

Az oktatás általában 5, maximum 9 fős kis csoportokban, saját fejlesztésű rendszerünkön és szerverünkön, kizárólag online történik, a Skype-hoz hasonló módszerrel, annak lehetőségeit továbbfejlesztve. Igy mindaz az eszköz rendelkezésre áll, ami egy személyes jelenlétű előadáson, vagy szemináriumon is. Az óra inkább ez utóbbira hasonlít, a kommunikáció ugyanis kétoldalú, a hallgatók a tanártól és egymástól is tudnak kérdezni. Kattintson a bemutató óráért!

Az órákról kizárólag "minőségbiztosítási céllal" nem publikus felvétel készülhet.

 

 

 

Tervezett tematika

 

1. hét    Technikai részletek, további időpontok egyeztetése, bemutatkozás, tematika pontosítása. Kérdések megválaszolása.

2. hét    A professzionális, sajtófotózásra alkalmas felszerelés.

3. hét    Mit értünk sajtófotón, rövid története.

4. hét    A sajtófotózás műfajai.

5. hét    Képolvasás, képi jelek értelmezése.

6. hét    Témaválasztás, kompozíció

7. hét    Kifejezésmód, ff és color képek.

8. hét     Kép és képszöveg.

9. hét     A fotós és az újságíró kapcsolata

10. hét     A digitális kép technikai paraméterei.

11. hét     Digitális képszerkesztés, képmódosítás.

12. hét     Gyakorlati munka, képbírálat.