Konfár László

Konfár László matematika tanárMatematika tanár, szakvezető

Oktatott tárgy: Matematika

Konfár László 1981-ben végtett a József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karának matematika-fizika szakán. Első munkahelye a szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola volt, majd 1987-től a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola 2. számú Gyakorló Általános Iskolájában tanított szakvezető tanárként, majd 1996-ban a gyakorlóiskolák összevonásakor került a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolába.

A nyolcvanas évek végétől kapcsolódott be a városi/megyei matematikaversenyek szervezésébe, lebonyolításába. 2002-2006 között a Sulinet szerkesztő gárdájának is tagja volt, ahol rendszeresen jelentek meg cikkei – sok írása ma is elérhető az interneten. Több felvételire, illetve kompetenciamérésre előkészítő könyv megjelenését segítette lektorként, és egyik szerzője a Mozaik Kiadó Sokszínű Matematika tankönyvcsalád felsőtagozatos könyveinek és munkafüzeteinek.

 

Ne add fel!Kedvenc feladata:

Kössük össze az 1-es négyzetet az 1-es négyzettel, a 2-es négyzetet a 2-es négyzettel és a 3-as négyzetet a 3-as négyzettel úgy, hogy a vonalak nem metszhetik egymást, a nagy négyzetből nem léphetünk ki, a kis négyzetekbe nem léphetünk be és egyik négyzetvonalon sem haladhatunk!

A feladatot a tanár úr egy tanítványtól kapta. Amikor az ábrát nézve mondta, hogy nem látom a megoldást, a diák csak annyit felelt: „Legalább próbálja meg!”.

Ez lehetne a mottója is az összes, először megoldhatatlannak tűnő matek feladatnak: ha meg se próbálja, biztosan nem sikerül! Neki kell kezdeni és menni fog!